Voorstelrondje jury Maand van de Spiritualiteit

mvds In het nieuws

De juryvoorzitter:

Eveline Helmink maakt sinds 2010 deel uit van de hoofdredactie en is sinds 2017 het gezicht van Happinez. Eveline heeft een journalistieke achtergrond en werkte jaren als schrijvend journalist. Ze is altijd nieuwsgierig naar wat het leven betekenis geeft en wat mensen hoop geeft en troost biedt. Namens Happinez spreekt Eveline regelmatig over onderwerpen als persoonlijke groei, geluk en zingeving in media en op events. Ook schreef ze het boek Handboek voor mindere dagen, shortcuts naar een lichter leven.

De juryleden:

Jacobine Geel is theologe en bekend van onder andere haar tv-programma’s JacobineOp2 en Op Adem. In 1997 won ze de eerste preekwedstrijd van Trouw. Begin 1999 presenteerde ze haar eerste eigen tv-programma, Geel.

Als landelijk bekend theologe was Geel betrokken bij diverse nationale herdenkingsdiensten, o.a. voor slachtoffers van de MH17-ramp. Begin 2020 verscheen haar essay Vele kamers, mijn weg door de bijbel. Geel combineert haar werk als presentator met enkele bestuurlijke functies, onder andere als bestuursvoorzitter van de Nederlandse ggz, de brancheorganisatie voor geestelijke gezondheidszorg.

Jelle Hermus is oprichter van online platform soChicken.nl – waar maandelijks ruim een miljoen mensen komen broeden op een leuker leven. Zijn wekelijkse nieuwsbrief wordt gelezen door meer 150.000 mensen en zijn populaire Broednest cursussen hebben duizenden mensen geholpen om het leven stap voor stap steeds leuker te maken. Hij schreef de bestsellers Steeds leuker en Leven met wind mee en won hiermee de award voor het beste spirituele boek van 2018. 

Kitty Geerts is ooit begonnen met een studie Nederlands, maar haar belangstelling breidde zich uit naar filosofie, kunst en geschiedenis. Ze werkt in boekhandel De Kler (Leiden). Nieuwsgierigheid naar dat onzichtbare deel van het mensenleven en de bijzondere ervaringen op dat gebied, hebben haar langs heel veel spirituele disciplines geleid. Van kaartleggen tot oude orakels, kabbalah en Keltische steencirkels, sjamanistische reizen en astrologie, reïncarnatieverhalen en zenmeditatie. Ze heeft zich erin verdiept en het zelf uitgeprobeerd. Het is tot op de dag van vandaag een kleurige, boeiende reis.

Olaf Tigchelaar is boekverkoper bij boekhandel Kramer & van Doorn in Zeist en voelt zich daar omringd door de mooiste boeken. Hij leest graag literatuur en thrillers, maar als je zo dicht bij het vuur zit als hij dan lees je eigenlijk alles wat los en vast zit.

Juryvoorzitter Eveline Helmink (L) en juryleden Jacobine Geel, Jelle Hermus en Kitty Geerts.