‘Steeds leuker’ is Beste Spirituele Boek 2018

mvds Berichten homepage

Het boek Steeds leuker van Jelle Hermus is gekozen tot het Beste Spirituele Boek 2018. De prijs is vanmiddag uitgereikt in het KRO-NCRV programma Jacobine op Zondag.

In totaal zijn er bijna 16.000 stemmen uitgebracht, waarvan de overgrote meerderheid op Steeds leuker.

Jelle Hermus richtte in 2004 de site soChicken.nl op en schrijft sindsdien voor het platform. Steeds leuker (Kosmos Uitgevers) is zijn eerste boek. ‘Een leven waarin vrijheid, blijheid en betekenis de boventoon voeren: wie zou daar ‘nee’ tegen zeggen? Lastiger wordt het antwoord op de vraag hoe zo’n leven te verwezenlijken is.

Maar Jelle Hermus weet raad. Hij neemt de lezer aan de hand en nodigt haar met een aanstekelijke luchthartigheid uit om strategischer te leven. Dus schuw open deuren niet, maar gebruik ze juist om door muren heen te lopen’, aldus het rapport van het comité.

Overige genomineerden

De andere genomineerde titels waren:

  • Gewoon god van Philip Troost (Kok)
  • Rebible van Inez van Oord (Kosmos Uitgevers)
  • In het oranje ochtendlicht van Nina Riggs (Ambo|Anthos)
  • De kracht van betekenis van Emily Esfahani Smith (uitgeverij Ten Have)
  • De kracht van stilte van Kankyo Tannier (Xander Uitgevers)

Een comité bestaande uit Jacobine Geel (theologe en presentatrice KRO-NCRV), Marije van Beek (redacteur Trouw), Kitty Geerts (Boekhandel de Kler te Leidsenhage) en Bea Rigter (Idea) heeft de shortlist samengesteld. Vorig jaar werd Rusteloosheid van Ignaas Devisch bekroond tot Beste Spirituele Boek 2017.

Prijzen voor stemmers

Op de Facebookpagina van de Maand van de Spiritualiteit worden binnenkort de 5 winnende stemmers bekendgemaakt. Zij ontvangen ieder 2 entreebewijzen voor een van de 26 sauna’s van de Select Wellness Group.