Rebible – Inez van Oord

 

Rebible – Inez van Oord

Waarom liep Jezus over water? Is de slang uit het paradijs wel zo slecht? Waarom zouden we alleen Boeddha omarmen? Is er een nieuwe manier om de verhalen te lezen? Zijn het mythen of heilige sprookjes? Is het echt gebeurd? Is dat belangrijk? 

Wat hebben we nog aan die Bijbelverhalen uit onze jeugd?

Inez van Oord biedt een nieuwe manier aan om naar de verhalen te kijken die in de Bijbel worden verteld.

Ze ging in gesprek met haar broer Jos van Oord, theoloog, en brengt op haar eigen manier en met haar directe en gevoelige schrijfstijl de oeroude (en bijna vergeten) Bijbelverhalen weer tot leven.  Zo ontdekt ze de schoonheid van de spiritualiteit van eigen bodem.

Aanbeveling van het comité:

Na jaren van omzwervingen langs met name oosterse spirituele stromingen, keert Inez van Oord in dit boek terug naar het boek waar het in haar leven mee begon: de bijbel. Bevrijd van het knellende keurslijf van de godsdienst van haar jeugd herleest ze nu met een frisse blik de bijbelverhalen. En komt tot de ene verrassende ontdekking na de andere. Rebible is een aanstekelijk geschreven, hernieuwde kennismaking met een eeuwenoud boek, dat (tot verrassing van de auteur) niet ophoudt te inspireren.