Maand van de Spiritualiteit 2015 gestart

mvds Berichten homepage 2 Comments

Kompas is het essay dat Isa Hoes speciaal voor de Maand van de Spiritualiteit 2015 heeft geschreven. Zojuist ontving Hoes het eerste exemplaar in Amsterdam en werd de Maand van de Spiritualiteit geopend.
Vanaf vrijdag 9 januari ligt het essay voor € 2,50 in de boekhandel. Tevens is zojuist de stemperiode voor de verkiezing van het Beste Spirituele Boek 2015 geopend. Genomineerd zijn Bevrijd door liefde van Jan Geurtz (Ambo|Anthos uitgevers), Liefdesbang van Hanna Cuppen (AnkhHermes) Je hart als schuilplaats van Tara Brach (Kosmos Uitgevers) Mijn brein denkt niet, ik wel van Arie Bos (Christofoor) en Waarom de heks in de oven verdween van Lisette Thooft en Mieke Bouma (Boekerij). Het gelukkige lichaam is het thema van de Maand van de Spiritualiteit die tot en met zondag 8 februari duurt.

In het essay Kompas beschrijft Isa Hoes haar veranderende lichaam door de jaren heen, op de eerlijke en open wijze die we kennen van haar veelgeprezen autobiografische boek Toen ik je zag. Leidraad hierbij zijn de onderwerpen die in haar leven een belangrijke rol spelen: haar jeugd, relatie, carrière als actrice en de weerslag die deze aspecten fysiek op haar hadden en nog steeds hebben. Vanaf morgen ligt het essay voor € 2,50 in de boekhandel. Vorig jaar schreef Arie Boomsma het essay Troost over het vinden en bieden van troost. Zijn essay stond vier weken in De Bestseller 60.

Beste Spirituele Boek van 2015
De vijf genomineerden zijn geselecteerd door een comité van gespecialiseerde boekhandelaren en redacteuren van Trouw en Zin. Ze komen voort uit de 25 toptitels die centraal staan tijdens de Maand van de Spiritualiteit. Kijk hier voor de hele lijst: http://www.maandvandespiritualiteit.nl/boeken. Op vrijdag 6 februari wordt de winnaar bekendgemaakt.

Uit cijfers van KVB-SMB/GfK blijkt dat het genre non-fictie informatief, waar het spirituele boek in valt, het beste presteerde in 2014. Dit komt mede door de gezondheidstrend in lichaam en geest op dit moment, met succesvolle boeken als Powerfood van Rens Kroes (Spectrum) en Oud worden zonder het te zijn van Rudi Westendorp (Atlas Contact) en de boeken van Brené Brown (A.W. Bruna LeV.).

De Maand van de Spiritualiteit is een initiatief van KRO en dagblad Trouw. Sinds 2013 organiseert CPNB de Maand van de Spiritualiteit en zijn ook Zin Magazine en NCRV  als mediapartner aan de Maand verbonden.

 

Comments 2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.