Maand van de Spiritualiteit 2011 groot succes!

mvds Berichten homepage Leave a Comment

De Maand van de Spiritualiteit 2011 is zeer succesvol verlopen. Overal in het land waren goed bezochte activiteiten en ook in de media was volop aandacht.

De Maand van de Spiritualiteit ging op zondag 30 oktober van start met een uitgebreid programma in de Rode Hoed te Amsterdam. Sophie van der Stap, auteur van het essay Buiten spelen, verzorgde een feestelijke opening en presenteerde de middag. Er waren lezingen en workshops van o.a. Annemarie Postma, Tijn Touber, Lynne McTaggart en Marlies Terstegge.

Tijdens de openingsmanifestatie werd de top 5 voor het ‘Mooiste spirituele boek 2011’ bekendgemaakt. Drie weken lang konden lezers via de website van de Maand van de Spiritualiteit en Trouw stemmen op hun favoriet. Er werden in totaal 2331 stemmen uitgebracht. Met 1043 stemmen werd de klassieker ‘Eindelijk thuis’ van Henri Nouwen verkozen tot ‘Mooiste spirituele boek 2011’.

Ook KRO kwam met een uitgebreid programma. Naast televisie- en radioprogramma’s, zoals ‘Heb ik genoeg’, ‘Ode aan de doden’ en ‘De wandeling Japan’ organiseerde KRO ook een aantal activiteiten. Zo kon men een bezoekje brengen aan de tuinen van Paleis Soestdijk; speciale lichtcomposities, optredens en kunstwerken maakten dit tot een unieke belevenis. Ook waren er in het hele land verschillende bijeenkomsten rond het thema ‘Leven met de dood’, met o.a. Leo Fijen en Hella van der Wijst.

Top 7 en het essay in de boekhandel
Veel boekhandels deden dit jaar mee aan de Maand van de Spiritualiteit. Zij gaven extra aandacht aan het essay Buiten spelen en presenteerden de Top 7 van nieuwe spirituele boeken, samengesteld door de participerende uitgeverijen (www.maandvandespiritualiteit.nl).

In de media
Ook in de media was er volop aandacht. Bij Trouw verscheen op zaterdag 15 oktober de spirituele bijlage bij de krant. Daarnaast zijn er interviews met Sophie van der Stap verschenen in Algemeen Dagblad, NRC Handelsblad, Het Parool, Spits, de Telegraaf, Margriet, Vriendin, Happinez, Jan Magazine, JFK Magazine, LINDA, Onkruid en L’officiel.
Verder verschenen er artikelen in GPD, HDC Media, Wegener Dagbladen, Viva, ANBO Magazine, AvantGarde, De Betere Wereld, Bres, Cosmo, Elegance, Eva EO, Genoeg, Ode, Vier en Zin.

Volgend jaar
Op verzoek van meerdere partijen heeft de organisatie van de Maand van de Spiritualiteit ervoor gekozen de maand te verplaatsen naar een rustiger tijdstip van het jaar. De eerstvolgende Maand van de Spiritualiteit zal plaatsvinden in januari 2013.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.