Liefdesbang is Beste Spirituele Boek 2015

mvds Berichten homepage Leave a Comment

Verkoopstijging van 5,14 % voor spirituele boeken

Liefdesbang van Hannah Cuppen (Uitgeverij AnkhHermes) heeft de publieksprijs Beste Spirituele Boek 2015 gewonnen. Cuppen werkt als integraal therapeut en ervaringsdeskundige en heeft zich gespecialiseerd in verlatings- en bindingsangst. Liefdesbang is haar eerste boek.   De andere genomineerde titels waren Bevrijd door liefde van Jan Geurtz (Ambo|Anthos), Je hart als schuilplaats van Tara Brach (Kosmos), Mijn brein denkt niet, ik wel van Arie Bos (Christofoor) en Waarom de heks in de oven verdween van Lisette Thooft en Mieke Bouma (Boekerij). Liefdesbang won met 40 % van de stemmen.

winnaarsaffiche

Tijdens de Maand van de Spiritualiteit stonden 25 recente toptitels centraal. Vijf daarvan werden door een comité van gespecialiseerde boekhandelaren en de redactie van Trouw en Zin genomineerd voor het Beste Spirituele Boek 2015. Publiek kon stemmen t/m 6 februari 2015. Het thema van de Maand van de Spiritualiteit is Het gelukkige lichaam. Isa Hoes schreef het essay Kompas, dat in een oplage van 23.000 exemplaren deze maand voor € 2,50 in de boekhandel te verkrijgen is. Het boek staat de laatste vier weken in de top 10 van De Bestseller 60, met als hoogste positie #1 en is nagenoeg uitverkocht. Zondag 8 februari is de laatste dag van de campagne.

Het spirituele boek deed het in de boekhandel goed. In de Maand van de Spiritualiteit 2015 steeg de verkoop van dit genre in de boekwinkel met 5,14% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.       De top 5 van meest verkochte boeken zijn, op 5 De kracht van het nu van Eckhart Tolle (VBK Media), op 4 De hemel in kaart van Eben Alexander (Bruna Uitgevers), op 3 The power of the heart van Baptist de Pape (VBK Media), op 2 In vorm met yoga van Anna Magee (Vipmedia) en op 1 Kompas van Isa Hoes (CPNB). Bron: KVB-SMB / GfK.

De Maand van de Spiritualiteit is een initiatief van KRO en dagblad Trouw. Sinds 2013 organiseert CPNB de Maand van de Spiritualiteit en zijn ook Zin Magazine en NCRV als mediapartner aan de Maand verbonden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.