Essay

‘Eerste liefde’ – Stine Jensen

Het essay van De Maand van de Spiritualiteit is in 2019 van de hand van Stine Jensen. Ze schreef ‘Eerste liefde’ bij het thema ‘Met aandacht’

Eerste liefde is een filosofische, persoonlijke en spirituele mijmering over liefde en de rol die aandacht daarin heeft. Het kat- en muisspel is in het begin van de liefde een van de meest verfijnde aandachtsspelen. Als de liefde langer duurt, wordt gebrek aan aandacht de oorzaak van het probleem én het medicijn voor herstel: ‘we moeten elkaar meer aandacht geven’. Dit essay gaat over de taal en verbeelding van eerste liefde, en de lessen over de kunst van het aandacht geven.

Over Stine Jensen

Stine Jensen (1972) is filosoof, schrijver en programmamaker. Ze werd geboren in Denemarken maar groeide op in Nederland. Ze studeerde literatuurwetenschap (cum laude) en filosofie in Groningen, waarna ze verder ging aan de Universiteit van Maastricht en promoveerde op Waarom vrouwen van apen houden. Van het boek verschenen vertalingen in het Chinees en in het Frans.

Stine schreef diverse boeken, over mannelijkheid en vrouwelijkheid, liegen, liefde tussen Turken en Europeanen, Scandinavië, opvoeden, emoties en identiteit. In 2015 werd haar kinderboek Lieve Stine, weet jij het? bekroond met een Zilveren Griffel. Ze publiceerde daarna de kinderboeken Alles wat ik voelFeestje in mijn hoofd en de box vol emoties.

In 2015  publiceerde ze ook het boek Go East. Een filosoof reist door de wereld van yoga, mindfulness en spiritualiteit, dat genomineerd werd voor het Beste Spirituele Boek 2015. Het gaat over de yoga-opleiding die ze in 2014 volgde tot kundalini yoga-lerares. Voor omroep HUMAN heeft ze meerdere tv-programma’s gemaakt. Onder andere Dus ik ben gebaseerd op de gelijknamige bestseller.

Bekijk hier de afleveringen van Dus ik ben

Stine boekt sterren

Binnenkort is Stine op tv te zien met Stine boekt sterren, waarin zij als een echte boekenwurm met BN’ers in gesprek gaat over boeken.

Lees meer over het programma Stine boekt sterren.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.