Rusteloosheid van Ignaas Devisch is Beste Spirituele Boek 2017

mvds Berichten homepage

   

Het boek Rusteloosheid van de Belg Ignaas Devisch (De Bezige Bij) is gekozen tot het Beste Spirituele Boek 2017. Dit is vanmiddag bekendgemaakt in het KRO-NCRV tv-programma Jacobine op Zondag op NPO2. Ignaas Devisch is hoogleraar ethiek, filosofie en medische filosofie en is verbonden aan de Universiteit Gent. Hij publiceert op het terrein van de sociale, medische en politieke filosofie. ‘Devisch breekt een lans voor passie, creativiteit en verlangens; positieve zaken die het resultaat zijn van die aanhoudende vlucht vooruit. Rusteloosheid is geen fictie of zelfhulpboek maar een verrassend en prachtig geschreven essay over hoe we ons kunnen verhouden tot die drukke veranderende werkelijkheid’, aldus het juryrapport.

Download het juryrapport (pdf)

De andere genomineerde titels waren Falen, opnieuw falen, steeds beter falen van Pema Chödrön (Pantha Rhei), Nooit meer druk van Tony Crabbe (Luitingh-Sijthoff), De weg van Michael Puett en Christine Gross-Loh (Ten Have) en Magisch brein, magisch hart van James Doty (Lev/A.W. Bruna).

De vakjury bestond uit Jacobine Geel (theologe en presentatrice KRO-NCRV), Kitty Geerts (boekhandelaar bij boekhandel Haasbeek Zoetermeer) en Marije van Beek (redacteur Trouw). Vorig jaar werd Als jouw leven een cirkel is, waar sta je dan? van Inez van Oord (Kosmos Uitgevers) gekozen tot het Beste Spirituele Boek.

De Maand van de Spiritualiteit heeft dit jaar als thema Compassie en loopt nog t/m zondag 12 februari 2017. Het essay Heb uw vijanden lief voor de Maand van de Spiritualiteit werd geschreven door Rosita Steenbeek en is voor € 3,50 in de boekwinkel te verkrijgen. Het kwam vorige week op #9 binnen in De Bestseller 60 en steeg deze week door naar #6. Heb uw vijanden lief verschijnt in een oplage van 14.000 exemplaren.