Beste Spirituele Boek 2013 is ‘Ik heb de tijd’ van Paul Loomans

mvds Thema Leave a Comment

Het Beste Spirituele Boek van 2013 is Ik heb de tijd (uitgeverij AnkhHermes) van de Nederlandse auteur Paul Loomans. Het boek behoorde samen met Verslaafd aan denken van Jan Geurtz (uitgeverij Ambo) en De Wereldziel geschreven door Frédéric Lenoir (uitgeverij Ten Have) tot de boeken die de afgelopen weken de meeste stemmen van het publiek kregen. Aankomende zondag eindigt de Maand van de Spiritualiteit 2014, die als thema Lichter Leven had. Het essay Troost van Arie Boomsma stond de afgelopen weken hoog in de bestseller 60 en is nagenoeg uitverkocht. De eerste weken van de Maand zorgden voor een omzetverhoging van 5,3% in het genre spiritualiteit.

  Paul Loomans - Ik heb de tijd
   

In Ik heb de tijd laat zenmonnik Paul Loomans in zeven stappen zien hoe je vanuit rust het leven kan benaderen. De jury over het winnende boek: ‘We waarderen zijn lichte toon, de praktische toepasbaarheid van zijn aanpak en ook de terughoudende wijze waarop hij zijn eigen spirituele bron, het zenboeddhisme, heeft laten meeklinken in het boek.’ Paul Loomans is oprichter en coach van de StressOntknoping en medeverantwoordelijke voor het European Zen Center in Amsterdam.

Op de longlist van het Beste Spirituele Boek stonden titels die in 2013 zijn uitgekomen. Een vakjury, onder leiding van Trouw-journalist Monic Slingerland, koos hieruit een shortlist van tien titels. Het publiek zorgde vervolgens met hun stemmen voor een top 3 waaruit de vakjury de winnaar koos.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.