Beste Spirituele Boek 2012 is ‘Spirituele oplossingen’ van Deepak Chopra

mvds Thema 1 Comment

Jan Mulder op nr. 1 in De Bestseller 60

Het beste spirituele boek van 2012 is Spirituele oplossingen van Deepak Chopra. Dit werd op 25 januari 2013 door de jury bekendgemaakt. Op de derde plaats staat Happy me van Sanne Bloemink en als tweede eindigde Het geheim van genialiteit van Tijn Touber, beide van Nederlandse auteurs. De jury over het winnende boek: ‘…Chopra put uit brieven die lezers hem schreven en waarin ze hem problemen voorleggen. Het boek stijgt uit boven een gemiddeld niveau van goede raad aan mensen in crisis doordat Chopra in zijn antwoorden zijn inzicht en ervaring van de afgelopen boeken verwerkt. Dat inzicht leidt tot diepgravende antwoorden.’ Het thema voor de Maand van de Spiritualiteit 2013 is Stilte en is de inspiratie geweest voor het essay Doodstil dat Jan Mulder speciaal voor de Maand schreef. Het is voor € 2,50 te verkrijgen in de boekhandel, kwam vorige week op nr. 8 binnen in de Bestseller 60 en staat nu op nr. 1.

© Martijn Schruijer

Op de longlist van het beste spirituele boek stonden uitsluitend titels die in 2012 zijn uitgekomen. Een jury koos hieruit een shortlist van tien titels, publiek kon stemmen op een top 3 en daaruit koos de jury de winnaar. De jury bestond uit Susan Smit, auteur en columnist van Happinez, Leo van de Wetering van boekhandel Selexyz Donner en Trouw-redacteur Monic Slingerland (voorzitter). Over Het geheim van genialiteit van Tijn Touber: ‘Zijn poging, genialiteit onder ieders handbereik te brengen, verdient waardering. Touber slaagt erin, het uitzonderlijke tot iets eenvoudigs terug te brengen.’ Over Happy me van Sanne Bloemink: ’Een onderhoudende kritiek op het spirituele genre. Bloemink geeft een geestige en adequate  weergave van haar ervaring met nieuwe spiritualiteit.’

Initiatiefnemers van de Maand zijn de KRO, dagblad Trouw en Uitgeverij Ten Have. Vanaf 2013 wordt de Maand van de Spiritualiteit door de Stichting CPNB georganiseerd. Mindstyle magazine Happinez haakte dit jaar ook aan.

Comments 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.