Arie Boomsma schrijft essay van de Maand van de Spiritualiteit 2014

mvds Thema Leave a Comment

Het essay voor de Maand van de Spiritualiteit 2014 wordt geschreven door Arie Boomsma. De Maand krijgt als thema Lichter leven en duurt van vrijdag 10 januari t/m zondag 9 februari.

Arie Boomsma  

Het essay van Arie Boomsma ligt vanaf die periode voor € 2,50 in de boekhandel. Boomsma neemt het stokje over van Jan Mulder, die met zijn essay Doodstil afgelopen januari op nummer één in De Bestseller 60 stond. De Maand van de Spiritualiteit bestaat sinds 2007 en is een initiatief van KRO, dagblad Trouw en Uitgeverij Ten Have. Sinds 2013 organiseert Stichting CPNB de Maand van de Spiritualiteit en is mindstyle magazine Happinez als mediapartner verbonden.

Arie Boomsma (1974) is auteur en tv-programmamaker. Hij schreef onder meer Roem (2012), De man en zijn lichaam (2010) en de roman Relishow (2011). In 2011 stelde hij de poëziebloemlezing Met dat hoofd gebeurt nog eens wat samen. Verder publiceerde hij essays in het manifest Wat we missen kunnen (2010), in De Revisor (2012) en in Rotterdam (2012). Boomsma maakt voor de KRO de programma’s Uit de Kast, Debat op 2 en Over de Streep.

Lichter leven
Januari is de maand van goede voornemens. Een tijd waarin we de dagen graag weer wat lichter zien worden. Wat heb je aan het begin van een nieuw jaar nodig voor een lichter leven? En wat kun je weg- of achter je laten? In de Maand van de Spiritualiteit gaan we voor die vragen te rade bij grote denkers en gewone mensen – en leren we hoe verder te komen. De initiatiefnemers van de Maand van de Spiritualiteit willen aansluiten bij de groeiende behoefte aan zingeving en inspiratie in onze samenleving.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.