Mediaroom

Maand van de Spiritualiteit 2018

12 januari t/m 11 februari 2018

De Maand van de Spiritualiteit sluit aan bij de groeiende behoefte aan zingeving en inspiratie die we in onze samenleving op alle fronten zien. Het thema bij de Maand in 2018 is: Opnieuw beginnen. 

Thema 

“In het leven en in de kunst moet men elke dag opnieuw beginnen,” zei Louis Couperus ooit. Maar hoe doe je dat, loslaten wat er is gebeurd en jezelf een nieuwe kans geven? Lang niet iedereen gelooft in de kracht van een compleet nieuwe start. Zonde, want wie opnieuw begint vergeeft zichzelf voor zijn gemaakte fouten en creëert daarmee nieuwe kansen. Door te falen leer je en groei je. Opnieuw beginnen gaat over jezelf herpakken, jezelf vernieuwen, de zaken compleet anders kunnen en durven benaderen. Een nieuwe start maken vergt moed, maar kan voor iedereen nuttig zijn. Nuttig voor onszelf, maar ook voor onze relaties met anderen. Loont het echt om altijd alles uit te praten, te herkauwen en te over-analyseren, of is het soms beter om simpelweg samen opnieuw te beginnen?

Auteur en essay

De auteur van het essay is Daphne Deckers (1968). Het essay van Daphne met de titel ‘Sterrenstof’ ligt vanaf 12 januari 2018 voor € 3,50 in de boekhandel. Tijdens de maand worden er diverse activiteiten in boekhandels in heel Nederland georganiseerd omtrent spiritualiteit. Ook wordt bekendgemaakt wie de winnaar is van het Beste Spirituele Boek 2018.

Bekijk de Factsheet >

Bekijk het persbericht op cpnb.nl >

Zie ook: de pagina met eerdere uitgaven >

Verkiezing Beste Spirituele Boek 

Een speciaal comité kiest uit een longlist zes titels die zullen strijden om de titel, waarna het publiek vanaf 12 januari 2018 twee weken lang kan stemmen op hun favoriet. In 2017 ging de prijs naar: ‘Rusteloosheid’ van Ignaas Devisch.  

Download beeldmateriaal

Download hier beeldmateriaal voor publicaties over de Maand van de Spiritualiteit.

Logo Maand van de Spiritualiteit

Download hier in hoge resolutie (jpg)

 

 

 

 

 

 

Portretfoto Essayist 

De foto is rechtenvrij gedurende en rondom De Maand van de Spiritualiteit 2018. 
Naamsvermelding fotograaf (Yvette Kulkens) verplicht.

Download in hoge resolutie >

 

 

 

 

 

 

 

 

Essay Sterrenstof

Download in hoge resolutie >