Beste Spirituele Boek

Het Beste Spirituele Boek 2018 wordt een publieksprijs. Een comité nomineert 6 titels en het publiek kan daarna stemmen voor het Beste Spirituele Boek 2018. De winnaar wordt zondag 4 februari 2018 bekendgemaakt tijdens het televisieprogramma Jacobine op Zondag.

Stemmen

Je kunt vanaf 9 tot 26 januari 2018 stemmen.

Het comité

Het comité bestaat uit:

Juryvoorzitter Jacobine Geel, theologe, columniste en televisiepresentatrice van KRO-NCRV. Ze presenteert het tv-programma Schepper & Co over actuele ontwikkelingen rond levensbeschouwing en spiritualiteit. Ze studeerde theologie aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. In 1997 won ze de preekwedstrijd van Trouw.  Jacobine is regelmatig co-commentator voor de NOS bij kerkelijke vieringen rond leven het Koninklijk Huis. Zo nu en dan preekt ze nog.

Marije van Beek, redacteur bij dagblad Trouw. Daar schrijft ze over spiritualiteit, religie en filosofie. Voor haar verhalen reisde ze de dalai lama achterna, ging ze op retraite om yoga en mindfulness aan den lijve te ondervinden en voelde ze ettelijke goeroes aan de tand – van Deepak Chopra tot Thich Nhat Hanh.


Kitty Geerts
, boekhandelaar bij boekhandel Haasbeek Zoetermeer, met spiritualiteit als specialisme. De kast esoterie is “haar” kast. Ook buiten haar werk is Kitty geïnteresseerd in spirituele onderwerpen. Ze (be)studeerde de volgende richtingen: Westerse en Oosterse mystiek, Zen-meditatie voor het mindfulness werd, Joodse mystiek en kabbalah, astrologie, numerologie, tarot en Geschiedenis van het Vroege Christendom via Yale Open University. Favoriete onderwerp: de verweving van Katharen en Liefdespoëzie. Grote inspiratiebron: Isaac Newton, die naast zijn natuurkundige werk ook veel tijd besteed heeft aan esoterische onderwerpen.

Bea Rigter: werkt bij Idea Cultuur in Zeist.