Plaats zelf een activiteit

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Lezing Stine Jensen in Velp

januari 16 @ 19:30 - 21:30

€7.50

Eerste Liefde’. Dat is de titel van het essay voor de Maand van de Spiritualiteit. Filosofe Stine Jensen schreef het en 16 januari geeft ze er een lezing over in de Grote Kerk in Velp. De aanvang is 19.30 uur – entree € 7,50 – Grote Kerk, Kerkstraat 32, Velp (GLD).
Organisatie: De Protestantse Gemeente Velp in samenwerking met Boekhandel Jansen & de Feijter.

Het thema van de Maand van de Spiritualiteit 2019 is ‘Met aandacht’. In onze aandachtseconomie is aandacht voor jezelf, aandacht voor de ander, voor je werk of gewoonweg aandacht voor de dingen om je heen een schaars goed geworden. Dat geeft te denken, want vrijwel iedere religieuze en spirituele traditie kent aandacht een belangrijke rol toe om te komen tot inzicht, betekenis, liefde, bevrijding, rust of geluk. En niet voor niets hebben veel spirituele boeken aandacht als thema. Of het nu onder de noemer mindfulness, meditatie of simpelweg focus gepresenteerd wordt. Kortom, aandacht verdient onze aandacht.

Aandacht en Eerste liefde
Het essay van Stine Jensen ‘Eerste liefde’ is een filosofische, persoonlijke en spirituele mijmering over liefde en de rol die aandacht daarin heeft. Het kat- en muisspel is in het begin van de liefde een verfijnd aandachtsspel. Als de liefde langer duurt, wordt gebrek aan aandacht de oorzaak van het probleem én het medicijn voor herstel: ‘We moeten elkaar meer aandacht geven’. Dit essay gaat over de taal en verbeelding van eerste liefde, en de lessen over de kunst van het aandacht geven.

Stine Jensen
Stine Jensen (1972) is filosoof, schrijver en programmamaker. Ze werd geboren in Denemarken maar groeide op in Nederland. Stine schreef diverse boeken, over mannelijkheid en vrouwelijkheid, liegen, liefde tussen Turken en Europeanen, Scandinavië, opvoeden, emoties en identiteit. In 2015 werd haar kinderboek Lieve Stine, weet jij het? bekroond met een Zilveren Griffel. In dat jaar publiceerde ze ook het boek Go East: Een filosoof reist door de wereld van yoga, mindfulness en spiritualiteit, dat genomineerd werd voor het Beste Spirituele Boek 2015. Het gaat over de yoga-opleiding die ze in 2014 volgde tot kundalini yoga-lerares. Voor omroep HUMAN heeft ze meerdere tv-programma’s gemaakt.

Gegevens

Datum:
januari 16
Tijd:
19:30 - 21:30
Kosten:
€7.50

Locatie

Grote Kerk Velp
Kerkstraat 32
Velp, Gelderland 6883 HT Nederland
+ Google Maps
Website:
www.pknvelp.nl